Solen kommer fram..

..eller är det jag som kommer fram? Från under stenen. För vad är det för jäkla sten jag bott under den senaste tiden? Förra året när Shakira släppte She Wolf så var jag ute i god tid och förbokade och räknade ner dagarna till releasedatumet. Men nu.. Jag misstänkte att det skulle komma ett album till den här hösten, men jag minns inte riktigt hur jag fick "reda på" She Wolf förra året så jag antog att det bara skulle dyka upp information. Visserligen gjorde det det, men lite väl sent. Det var tidigare idag som jag ser ett välbekant ansikte på en reklambanner i Spotify. Det är Shakira och det är reklam för hennes nya singel. Fine att missa en singel, men efter lite research så ser jag att albumet som låten hörtill redan har släppts! Hur kan det ha hänt? Var det mer hype runt She Wolf? Jag har ingen aning.. Aja, albumet släpptes tidigare i veckan. Den 15:e, om jag inte minns helt fel. Ett år plus/minus en dag sen She Wolf så kommer alltså albumet The sun comes out. Den nya låten heter Loca och finns i lite olika versioner på Spotify!

Men.. Jag drog igång VidZone för att kika på videon. Och Shakira har bevisligen gått ner relativt mycket i vikt och har gått från sina heta kurvor till att vara i princip spikrak. Så länge hon inte är sjuk så får hon väl göra som hon vill och det verkar som att hon medvetet gått ner i vikt inför videon. Den brinnande frågan är ju varför..? Jag såg ingen anledning till att vara pinnsmal i videon. Hon kanske redan slutat med dieten och återfått sin gamla kropp? Jag har ingen aning. Hon är ju inget rangel.. Johan sa det ganska bra. Hon har blivit smal på ett skandinaviskt sätt istället för på ett Colombianskt sätt. Med andra ord, rumpan och höfterna har tagit stryk. Men på många sidor rubricerar man förvandlingen som "Shakiras nya vältränade kropp". Vältränad var inte riktigt det första ordet som poppade upp i huvudet när jag såg henne. Hungrig, låg mer till hands.


Beställd och förhoppningsvis snart hemma hos mig!
Jag har så lite förkunskaper om det här albumet. Annat var det
förra året, då komponerade jag ihop den här bilden.
http://emilies.se/2009/october/she-wolf.html

Guess what..?

Det är alltid lika härligt att ha jobbat klart innan klockan ens är tolv. Jag klev upp kl 3:30 imorse, och gick ut till bilen vid 4:50. Jag har räknat ut att 75-80 minuter är perfekt mängd tid för mig att göra mig klar på. För lite tid gör att jag måste stressa och för mycket tid gör att jag slackar efter och sen måste stressa.

Vet ni förresten vad jag och Johan gjorde i helgen? Jag har säkert nämnt att vi var i Brännforssund men inte att vi for och kollade på en stuga som vi sedan köpte. Johan hade redan tittat på stugan tidigare, men då var inte jag med så har jag hade bara sett bilder. Som ni ser på bilden så är det en timmerstuga. Två våningar, trappen utvändigt och en altan. Yttermåtten är strax över 5x5 meter plus altanen. Fem meter tyckte jag inte lät så mycket så jag blev väldigt förvånad över hur stor stugan var. Man har köksbord, soffa, soffbord och köksvrå och ändå ett hörn fritt och det är ändå luftigt. Sängen står på övervåningen. Där är det lika stort egentligen, men det är ju sluttande tak så det känns mindre och mysigare. Så det är mycket positivt med stugan. Just nu står stugan i Östansjö, men den ska flyttas till Brännforssund när de tidigare ägarna tömt den och vi har fixat grunden i Brännforssund.

Jag och Johan var och tittade på lördagen och på söndagen bestämde vi oss och for dit igen. Torbjörn och Ann-Kristin följde med och vi kollade hur vi skulle göra med golvet. Stugan står nämligen vid vattnet och på tidigare på året så blir det flod och vattnet kommer upp under stugan. Under såg det ganska torrt ut. Torbjörn rev ut lite spån och det var inte så farligt blött. Sen rev Johan och Ann-Kristin upp golvet inomhus, men vi stannade vid spånskivan eftersom det tydligen var limmat och vi ville inte riva sönder i onödan. Men vi har ändå bestämt oss för att gå uppifrån eftersom det kommer vara bökigt att komma under stugan när vi flyttat den och vi vill flytta den nu i höst innan tjälen sätter sig.

Sen är stugan gjord för att användas sommartid. Men beroende på hur det ser ut med isoleringen så gör vi det vi kan för att styra det hela mot att vara beboligt på vintern. Går det så går det, går det inte så är det inte hela världen. Mest troligt kommer dock inte övervåningen användas på vintern, man får sova nere.

Vi måttade platsen stugan ska stå på, men vi hann inte riktigt klart med fixeringen av hörnen. Det är ju verkligen supernoga och det är tur att Torbjörn och Ann-Kristin har en massa tips och trix. Utan dom hade det nog varit lite för djupt vatten för mig och Johan. Johan åker tillbaka sista helgen i oktober, men han får fara ensam eftersom jag jobbar resterande oktoberhelger. Jag får avsätta en helg i november istället.


Först en bil från övervåningen, sen en från nedervåningen. Utsikten är den som
kommer bli då vi flyttat stugan och sista bilden är så klart hur stugan ser ut utifrån.Torbjörn och Johan mäter med Ann-Kristin som kontrollant. Sen har vi en bild där
Johan och Ann-Kristin jobbar med utmätningen där stugan ska stå. Sista bilden är
bara en lite cool bild på hur "bygget" såg ut då vi lämnade det. Kan vara kul att se sen!

Helg i Brännforssund

Nu är det första gången jag är i Brännforssund på väldigt länge. Så igår fick jag äntligen träffa Hedvig! Hon är Lena och Fredriks hund. Goldie har tyvärr gått bort, så nu är det Aisy som är äldst helt plötsligt. Det känns faktiskt lite konstigt att inte Goldie är här. Hon har ju "alltid" varit med, eftersom jag själv bara varit med i 6 år. Det är alltid tråkigt när djur går bort, särskilt dom som är mer som familjemedlemar.

Ikväll ska jag, Johan, Lena, Fredrik och Jörgen promenera iväg till grannarna för att spela lite spel. Nu har jag glömt hur långt det är till grannarna, men en bit är det att gå. Jag har gått den vägen hem i totalt mörker och det var inte särskilt roligt. Ikväll får jag förhoppningsvis sällskap.

Jag och Johan var iväg och tittade på en stuga tidigare idag. Den är supermysig och vi är som halvsugna att flytta den hit. Det är endast för sommarboende och det finns ingen toalett eller så, så det blir mer som ett större och privat "eget rum". Det går ju bra för oss att bo i ett rum nu, men någongång blir vi väll fler. Barn och en hund till ligger ju inte oändligt långt bort in i framtiden.

Nu ska jag piffa till mig lite innan vi far. Vi klev upp kl 7 imorse för att gratta Ann-Kristin i förskott, så jag håller på vara lite trött nu.