Vecka 26

Vädret som är just nu är nog det sämsta sommarvädret. Det är över 20 grader varmt, mulet och kvavt. Om det ändå är mulet så tycker jag det kan få vara lite småkyligt eller i alla fall under 15 grader. Regn är ju faktiskt snäppet bättre än det här eftersom det sällan är särskilt kvavt när det regnar. Men jag klagar inte! Det ska bli jättefint väder till helgen och det kommer jag hinna njuta av även fast jag jobbar. Jag jobbar 21-04 fredag och lördag så jag hinner vara ute på dagarna.

Nu när jag kikar i kalendern så ser jag något som jag visserligen redan är fullt medveten om. En av mina absolut bästa vänner har sitt beräknade förlossningsdatum på söndag! Jag kan fortfarande inte förstå att hon ska bli mamma. Det kommer nog inte landa förrän bebisen blivit några månader :) Jag tror inte det finns någon människa över huvud taget som man snabbt kan förstå att den blivit förälder. Det är ju en sån fantastiskt stor förändring! Min syster Carina fick sitt första barn 1997 och då minns jag inte riktigt hur jag tänkte, jag var nämligen nyss fyllda 10 år. Fyra år senare blev min bror Micke pappa och då hade jag så klart blivit 14 år men minns fortfarande inte hur jag tänkte. När man själv fortfarande är barn så reflekterar man nog inte så mycket över själva "bli-förälder"-biten. Men sen när min syster Carita blev mamma 2004 så kändes det ungefär som nu. Det känns liksom så sjukt spännande, roligt, omskakande och svårt att förstå. Och slutligen så blev min yngsta (men ändå äldre än mig) syster Malin mamma 2007.

Jag vet inte riktigt om ni förstår hur jag menar men summan av det hela är att jag är väldigt förväntansfull och glad för min vän och hennes pojkväns skull! Hur coolt kommer det inte bli med en liten miniversion av dom? ;D Som sagt.. Det kommer alltid vara svårt för mig att verkligen förstå vad det är som händer. Jag undrar hur det kommer bli den dagen jag själv ska bli mamma (om jag har turen att få uppleva det, man ska inte ta något för givet)? När kommer jag förstå att det har hänt? Lagom till studenten kanske?

Aja, nu har jag broderat ut nog om det. Jag måste bädda rent i sängen och greja på innan det är dags att gå ner i tvättstugan igen om en halvtimme. Sen har jag halvlovat Johan att dammsuga och faktiskt torka golven. Det sistnämnda gör vi inte allt för ofta. När jag bodde själv så torkade jag golven varje gång jag dammsög, men nu när vi har Aisy och dammsuger så pass ofta så orkar man inte dra fram moppen var eviga gång. Då blir det istället att man torkar golven lite väl sällan..

Lön

Nu har jag fått min första lön så jag ska nog fara in på banken och sätta in kontanterna så det blir lite ordning. Jag har ju nästan fyra gånger så mycket kontanter som den summa jag fick i elektronisk lön. Egentligen kvittar ju fördelningen eftersom jag ändå bestämt mig för att inte använda mig av kontanterna. Jag får bättre översikt om allt är på samma ställe och det känns osäkert att gå runt med en massa pengar i börsen.

Undra om jag ska orka fara iväg på banken redan nu.. Jag kan ju ändå inte sola eftersom några getingjävlar har bestämt sig för att flytta in i tegelväggen ute vid balkongen. Så jäkla vidrigt så jag vill inte ens tänka på det. Hur som helst så är det sjukt varmt och helt molnfritt idag så egentligen skulle jag ha tagit mitt pick och pack och farit till stranden. Men Johan kommer hem om två timmar, så det känns som lite sent påtänkt. Och imorgon ska det tydligen bli mycket sämre väder, så jag får avvakta. Aja, jag tror jag far iväg på banken! Ska passa på att växla till mig lite mynt när jag ändå är där.

Good riddance to Telia

Jag ringde Telias kundtjänst för en timme sen och när jag knappat mig fram dit jag skulle så fick jag höra att jag var plats 60 i kön och att den beräknade väntetiden var 10 minuter. Sen sa dom även att dom kan ringa upp när det är min tur så jag slipper sitta och vänta i telefon. Det tycket jag var helt klockrent, så jag valde så klart det alternativet. En timme senare hade dom fortfarande inte ringt upp, så det var ju en onödig tjänst att ha.

Nu har jag hur som helst pratat med dom och det känns om möjligt ännu bättre att snart ska byta till TELE2. Förutom att Telia är dyra på just det abonnemanget som jag har just nu så hade jag inget annat att klaga på fram till idag. Vilken jäkla korkboll till kundtjänstmedarbetare jag fick prata med. Hon suckade högt och sa vid ett tilfälle "Äh..jag vet inte.". Liksom, va? Jag vet inte? Vilket serviceyrke du än jobbar inom så säger man aldrig "jag vet inte"! Särskilt inte om det inte följs upp av något annat. Men att bara säga "Äh..jag vet inte" och sen bli tyst är oacceptabelt.

Mitt svar blev till det "Eh okej, du vet inte?" och då suckade hon men fortsatte i alla fall att prata. Vid ett tilfälle sa hon också "Ja, men bara så du vet det så kommer det aldrig att funka som det ser ut nu.". Men FIXA DET DÅ! Usch, vad irriterad jag blir på människor som jobbar inom service även fast dom inte passar för det.

Det enda vettiga jag fick ur henne var hur saker och ting fungerar och varför det inte skulle funka för min del. Själva lösningen fick jag själv lägga fram och höra om det var möjligt. Som tur var fick jag till det och hon fixade det som jag sa. Aja, sämre kundtjänst får man söka efter. Nu vet jag inte hur TELE2 är, men det känns ju inte möjligt att dom skulle kunna vara sämre.

Avslutar med ett annat utdrag ur samtalet..
Telia - Jag förlänger till 15 juli och då beställer du porteringen idag.
Emilie - Jag kan inte beställa porteringen förrän 14 juli, så förlängningen måste bli längre om porteringen tar en vecka.
Telia - Jo, du kan beställa porteringen nu.
Emilie - Nej, säger jag. Jag kan inte beställa den förrän mitten på månaden.
Telia - Du beställer porteringen nu, för det tar nästan en vecka.
Emilie - Men NEJ, säger jag! Telefonen jag ska ha är slut så jag kan inte beställa förrän 14 juli!