December 2007?

Då var det snart december. För ett år sedan..hmm, vad hände då? Jag, Johan och Aisy bodde i Skellefteå. Johan pluggade ju så klart civilingenjörsprogrammet. Ja visst ja.. Han jobbade även extra på ett sågverk som numer heter Finndomo. Minns inte vad de hette innan...de hette samma sak som stället det låg i tror jag. Aja, det var en bit norr om Skellefteå. Jag, how ever, läste biomedicinska analytikerprogrammet i Umeå. Det var väldigt trevligt, synd att det inte var riktigt min grej. Jag hoppas att min insikt om att medicin och fysiologi endast är teoretiskt attraktivt för mig kommer att hålla i sig. Jag har fått nog med aha-upplevelser tycker jag. Men vi får se. Om jag nu skulle ändra mig helt igen, så måste jag ju lyssna på mig själv. Jag är väldigt noga med att inte bara nöja mig när det gäller så viktiga saker.

För er som inte riktigt hänger med i svängarna så är jag ju inne på lite affärsinriktat nu. En utbildning som verkar väldigt intressant för "nya Emilie" är KY-utbildningen för inköpare. Det är ju så väldigt brett att arbeta som inköpare, och själva fackutbildningen får ju tillkomma när man hittat sin arbetsplats. Superintressant!

Nu måste jag gå och lägga mig. Blev som vanligt en sen kväll..brukar bli så på söndagar.


Den första första adventen med vår nya ljusstake.
(Johan har komponerat ihop dekorationerna, fint va?)

Julfest nr 2

Så var det första advent! Synd att det helt plötsligt skulle bli så dåligt väder. Igårkväll när jag och Johan for hem från Umeå så snöade det jättemycket, men när vi sedan kommit hem och for och hämtade Aisy så regnade det och var plusgrader. Idag är det bara slask och det rinner vatten från taket och regnar. Det är väl nu snön försvinner. Den har legat så länge och så tjock att jag (i år igen) trodde att den skulle bli kvar.

Gårdagen var då väldigt trevlig! Vid 13:30 kom Johans kollega och hans fru och hämtade oss. Vi är dom enda från Johans jobb som bor här i Örnsköldsvik. Bussen gick från Rundvik 14:30 och vi var framme i Umeå strax innan kl 16. Det tog en stund eftersom "Partybussen" hämtade upp folk efter vägen. I Umeå såg vi en julshow med Pernilla Wahlgren, Tripple & Touch, Linda Lampenius, Hannah Holgersson och en kör från Sydafrika som heter Star School Choir. Showen var riktigt bra. Man fick kanske inte så mycket julkänsla, men man fick andra positiva känslor. Speciellt av kören. Jag ångrar att jag inte köpte deras album, eftersom jag blev förtjust i många av låtarna. Min absoluta favorit heter säkert  "South Africa". Men det var jätteroligt att dom avslutade med "Panta mera"-låten. 

Tripple & Touch-killarna är delaktiga i ett projekt som är lokaliserat i den delen av Sydafrika som Star School Choir kommer ifrån. Det gäller att ge undomar framtidstro trots att dom bor på ett ställe där ungefär var tredje människa bär på HIV-smittan.


Tripple & Touch-killarna och ungdomarna som bildar Star School Choir

Circus i brevinkastet!

Fick Britney's skiva idag, och den är som väntat jättebra! Här är nya favoritlåten!


Shattered Glass - Britney Spears

Did I wake you, we're you sleepin', were you still in the bed?
Or isn't lying there keepin' you up instead?
Oh baby, are you feelin' guilty for what you did?
If you think you're hurtin', you ain't seen nothin' yet!

Was it really worth it?
Was she everything, that you were looking for?
To feel like a man.
I hope you know that, you can't go back.
Cause all we had, is broken like shattered glass!

You're gonna see me, in your dreams tonight.
My face is gonna haunt you all the time.
I promise that you gonna want me back.
When your world falls apart, like shattered glass.

Are you having trouble focusin' through out the day?
Do you find yourself, still callin' my name?
Do you wish you could be on time and take it back?
I bet you realize, she ain't half the woman I am!

Was it really worth it?
Was she everything, that you were looking for?
To feel like a man.
I hope you know that, you can't go back.
Cause all we had, is broken like shattered glass.

You're gonna see me, in your dreams tonight.
My face is gonna haunt you all the time.
I promise that you gonna want me back.
When your world falls apart like shattered glass!

(Jag ser att texten inte stämmer överallt, men har inte tid att rätta)