Don't push me

Jag måste verkligen ta tag i det här med min misstänka funktionella cysta. Jag for faktiskt in på sjukhuset för flera månader sen för att kolla upp det, men då fick jag träffa Dr Trögskalle och han var allt annat än hjälpsam. Hotade med smärtsamma undersökningar och skickade mig sedan på remiss och sa att jag var inkontinent eller hur fasiken det var. Det är ju så jag blir förbannad nu när jag tänker på det igen. Jag kommer in och mina symtom är att jag känner mig extremt pinknödig när jag inte är det egentligen. Hur kan man få det till att jag pissar ner mig i tid och otid? Vilket jäkla klantarsel alltså.

Aja, nya tag! Jag tänkte att jag skulle ringa Sjukvårdsrådgivningen och bolla lite med dom om hurvida det kan vara en cysta. Det bästa vore om dom bara gjorde ett ultraljud. Inte innan det kommer jag ge upp min teori om hur det ligger till. Jag skulle föredra att det är en funktionell cysta även om det kan komma att bli en obehaglig behandling för att bli av med denna. Man spräcker den med en nål... Men ja, hellre det så slipper jag de här buksmärtorna som kommer i tid och otid.

Jag lär då inte göra det innan påsk, men jag skrev hit det som en liten påminnelse ändå. Hur som helst så ska jag gå och lägga mig nu. Ska upp kl 10 och vara hos brorsan kl 12 för att fotografera hans personal. Senare på eftermiddagen vid kl 16 så ska jag ner till station och öva på taxametern inför provet.

Fotografering

Imorgon ska jag för första gången ta porträttbilder på människor jag tidigare inte känner. Dessa bilder ska sen upp på ett företags hemsida. Det skulle man ju faktiskt kunna kalla ett fotojobb! Fast jag väljer att inte göra det, eftersom jag är nog nervös som det är. Jag ska alltså hjälpa min bror med att fota hans personal så han kan lägga ut på företagets hemsida. Men även om det är min brorsa så är jag ändå nervös. Det måste ju bli bra! Jag har alltid gnällt på hur samvetslös skolfotograferna måste vara som kan tillåta att man använder sig av en hemskt ful bild istället för att ta en eller två bilder till och förhoppningsvis få till en bättre. Jag kommer då ta några bilder sen får personen välja vilken den tyckte blev bäst, men om den inte bryr sig så noga så väljer ju så klart jag (eller brorsan).

Hur som helst så skulle jag gärna vilja att någon knackade på dörren och gav mig en extern bilxt med blixtdiffuser samt ett stativ. Någon som känner sig manad? Men seröst.. Blixten är apdyr så det kommer inte att hända, men ett stativ borde man kunna luska fram. Tror jag ska fara iväg senare ikväll och kika på ElGiganten (stänger kl 19) och Expert (stänger kl 18). Båda hade på hemsidan, men man vet ju aldrig hur det ser ut i butik.

Men, men.. Om Madde kommer hit ikväll så får jag träna på henne! Jag har aldrig riktigt utvärderat den förinställda porträttfunktionen som kameran har. Förhoppningsvis så är den helt klockren vad gäller skärpedjupet som nog känns som det viktigaste vid porträtt. Är den inte det så kanske jag måste mixtra själv och det känner jag mig INTE mogen att göra. Håll tummarna för porträttfunktionen!


Jag och min fina D90!
(Och glöm inte bort att Make Up Store är en bra affär!)

Sakta men säkert

Det går långsamt för mig idag. Jag behöver nog lite mer socker, kanske tar en skål youghurt innehållande 5,2% socker? Eller så skippar jag det och tar en sockerbit istället, vi får se. Men skämt åsido.. Jag har tidigare sagt att anonyma kommentarer sällan eller aldrig får vettiga svar och jag står fast vid det. Nu är man visserligen inte så anonym eftersom IP-adresser loggas till varje kommentar, men det säger ju bara var personen bor och vad den har för internetleverantör. Det är fortfarande ganska anonymt. Förnamn, mailadress/bloggadress är mitt minimikrav. För att göra det extra tydligt så kommer jag radera alla anonyma kommentarer fr.o.m. nu.

Åter till min långsamhet. Jag vaknade lite sent idag eftersom jag glömt ställa klockan, men jag ändå haft sen 13-tiden på mig att greja och ändå är jag inte klar än. Det är sladdar och fästning av sladdar kvar. Måste även ha en längre antennsladd så jag måste in på Clas Ohlson och köpa det. Ska kolla att sladdfästena vi har passar till de tjockare sladdarna också, annars får jag köpa nya större. Aja, vi kommer då lugnt vara klara innan vi far iväg till Sundet över påsken. Tror kanske vi kommer bli färdiga ikväll eller imorgon!


Sundet!