Tillbakablick!

Den 16:e april, alltså för över fyra månader sen så skrev jag det här inlägget. Jag skrev att om jag inte vore en fattiglapp så hade jag bokat tid direkt. Well, fyra månader har passerat och jag skulle inte kalla mig själv för fattiglapp längre. Jag är självklart inte särskilt tät, men jag har råd med såna här saker. Johan har just varit på sin "halvårliga" hälsokontroll på jobbet så jag blev lite sugen. Nu är hans lite mer avancerat med en konditionsaspekt också men jag tror det här från Apoteket kan bli riktigt bra. Den här veckan har dom semester men dom ska ringa mig nästa vecka så vi kan bestämma en tid. I'm lookin' forward to it! På tal om det.. Johan fick ett boktips av sjuksköterskan (eller vad hon nu är) som utförde hälsokollen. Jag ser att hon sa "Hjärnkoll på maten", men den heter nog "Hjärnkoll på vikten". Jag har svårt att tro att det finns två. På författerns Wikipediasida nämns då bara denna.. Aja, den verkar verkligen klockren! Både jag och Johan har ju viktproblem och jag älskar att läsa om hjärnan. Denna ska köpas!


"Övervikt sitter i hjärnan" (citat ur boken)

Heeeej!

Nu går det att surfa på stora datorn igen! Heja! Men jag vet inte om jag får ladda upp bilder än.. Eller om jag får lägga in bilder på datorn. Johan har installerat om båda datorerna efter att vi flyttat över allt viktigt till PS3an och vår nya externa hårddisk. Hur som helst så ska jag nog vänta på klartecken från Johan innan jag börjar greja. Rätt vad det är så vill han göra klart något först. Det kommer ju bli lite försenat det här med Hemavan- och Roxettebilderna, men dom måste upp här! Det är kul att gå tillbaka och kika vad man har haft för sig. Det kvittar om det är någon vecka fel i tiden.

Idag har jag jobbat. Skolan har börjat och jag ville få in rutin på skolskjutsarna så det kändes bra att få sätta igång. Men.. Jag for iväg på tre skolskjutsar och inte en enda unge skulle åka! Surt, men "jag" (rättare sagt Cissi) fick betalt ändå. Dagen gick hur bra som helst sett till hur mycket pengar jag kört in! Jag tror jag snittade 600 kr i timmen och jag jobbade 7 timmar! Det är sjukt bra. Av någon anledning så bryr jag mig om hur mycket jag kör in, jag vill ju inte direkt att bilägaren ska gå minus efter att ha betalat min lön. Aja, det hör till ovanligheterna att snitta så högt, det berodde till viss del på att en buss krockade strax söder om stan. Jag for och hämtade chauffören och bussvärdinnan och skjutsade hem dom till Umeå (ca 12 mil).


Lånade bilden från ÖA (som kom förbi och tog kort men ställde
av någon anledning inga frågor till chauffören eller någon annan)

Like china in my hands

Jag har ont i magen.. Igen.. Eller, det var ganska länge sen jag hade ont i magen på det här sättet men det är som sagt inte första gången. Vad är egentligen stressmage? Om det är vad jag tror att det är så är det nog det jag har. Jag får helt enkelt ont i magen när jag är nervös och/eller stressad. Det som är lite konstigt är att det ibland kommer när jag inte tycker att jag är särskilt stressad. Men.. Det hänger ändå ihop med stress skulle jag tro. Vad gör man då? Stressa ner, står det på Vårdguiden. Men hur gör jag det rent praktiskt? När jag fick ont i magen förra perioden så jobbade jag på ett jobb som kanske inte var lika tydligt stressigt men däremot otrivdes jag. Nu när jag har ett jobb jag trivs med så inbillade jag väl mig att det inte skulle bli likadant. Nu har jag visserligen inte haft lika ont som tidigare perioder, men jag känner igen hur det börjar.

Haha, en tanke slog mig just. Nattelefonen. Jag vet inte om jag skrev det här på bloggen men innan jag gick på min veckas semester så gjorde jag en grej av att det var sista gången jag lämnade ifrån mig nattelefonen. Detta eftersom vi ska koppla nattsamtalen till grannstadens växel och därmed alltid ha en växeltelefonist som svarar. Med andra ord, jag ska aldrig mer behöva vara chaufför och telefonist samtidigt. Men.. När jag kommer hit och är nyfiken på det nya "systemet" så får jag höra att den förbaskade telefonen är kvar! ARGH! Den i sig är ju ett enormt stressmoment. Jag kan säga att jag hatar telefonen (eller systemet som är uppbyggt kring den) men det är ju inte så att situationen är ohållbar..om så vore fallet så skulle jag inte sitta här och jobba natt. Det vore väldigt fult om den lilla telefonen är vad som gör att jag får kramp i magen! Haha, så fult så jag sitter här och småfnissar högt för mig själv. Vilket lameass jag är i så fall. Men ja.. Egentligen är det en bagatell särskilt eftersom systemet med nattelefonen är påväg att avvecklas.

Aja, nu ska jag flytta mig från datorn till TVn! She works hard for the money!