Kort stubin

Jag är väldigt retlig nu för tiden..undrar vad det beror på. Jag är extra känslig när det kommer till kritik om jag gjort annat som jag tycker är bra. Kritik när jag inte gjort något bra alls är väl inte överdrivet roligt heller, men det kan jag ta på ett annat sätt. Men som nu idag till exempel. Jag försov mig visserligen som vanligt, men jag har gjort den vanliga städningen som är att bädda, plocka undan, diska och fixa i köket.

Sen har jag ringt Arbetsförmedlingen samt ett av mina förra jobb. Jag ringde till Johan för att höra om jag fick föra över pengar så jag kan köpa ett par byxor ikväll om jag hittar något billigt. Jag berättade även att då jag ringde till Arbetsförmedlingen så kopplades jag till växeln och bad att få prata med någon som har hand om "Jobbgaranti för ungdomar", då kopplades jag till någon som svarade med ett stön. Precis som om hon nyss hade vaknat. Det kanske hon hade också, eftersom hon var hemma och sjukskriven.

Johan tyckte inte det var lika skrattretande som jag, utan sa bara kort "Du försökte väl igen?". Då förklarade jag att tanten jag pratade med sa att deras telefonsystem inte är det bästa, och det går snabbare om jag helt enkelt far ner till DirektService, så jag bestämde mig för att göra det imorgon. Då sa Johan att då får jag ringa Försäkringskassan eller något, eftersom jag inte bara ska sitta och vänta. Anledningen till varför jag ska ringa AMS/Metall/Försäkringskassan är densamma, och jag har kommit fram till att dem som känns mest relevant att prata med är Arbetsförmedlingen. Jag har ringt Försäkringskassan, men dem har abnormt långa köer av någon anledning och eftesom jag mest troligt inte kommer kunna få ut något vettigt av det så anser jag mig inte ha tid att sitta och vänta i telefonkö. Då spry Johan ur sig en kommentar i stil med "Som att du inte har tid...".

Sånt klarar jag bara inte av. Visst får han tycka att jag bör ha tid med allt, eftersom jag är arbetslös. Jag har inga direkta rättigheter som andra människor har. Jag får inte säga att jag inte har tid och jag får absolut inte säga att jag inte orkar något. Jag är ju arbetslös, hur mycket energi krävs till det egentligen? Det krävs faktiskt rätt mycket psykiskt att vara arbetslös, men det är inte det som gör att jag ibland inte orkar saker. Det är stressen över allt jag bör göra här hemma. Varje dag ska sängen bäddas, det är inte jobbigt men det är alltid jag som måste göra det. Sen finns det alltid disk, Aisy ska ut, det finns alltid något att plocka med, det finns alltid något större att rensa, det finns alltid någon att ringa m.m. Jag försöker strukturera upp med listor och grejer, men jag skriver bara dit för mycket också blir jag inte nöjd när jag inte kryssat av allt.

Hur som helst, så tycker jag att Johan uttryckte sig väldigt klumpigt och jag tycker att jag har rätt att bli irriterad för det. Det jag däremot tyckte var lite extremt var att jag bara la på luren. Någon sån rekation tycker jag inte riktigt att det borde ha genererat. Det brukar krävas VÄLDIGT mycket för att jag ska lägga på luren. Den där kommentaren han hävde ur sig är egentligen inte nog för att jag ska reagera så där. Jag vet inte alls vad det är med mig. Har jag utvecklat PMS så här 10 år efter puberteten?

Uppvaknings-strategi!

Nu tänkte jag gå och lägga mig. För kommande morgon har jag utvecklat min taktik för att lyckas vakna i tid! Hittills har den beståt av fyra olika väckarklockor på varierande avstånd från sängen. Inget lyckas särskilt regelbundet. Visst nämnde jag att jag försov mig imorse igen? Vaknade vid 7-tiden och gick upp på toa. Vet inte riktigt varför jag vaknade, Johan kanske smällde i dörren när han for? Hur som helst så gick jag och la mig igen för att sova den sista timmen. Vaknade vid halv elva... Det händer ofta, men är fortfarande lika irriterande.

Jag fick en idé när jag var hos Anna och Håkan här om kvällen. Deras fönsterlampor slocknade vid 22-tiden, och Håkan förklarade att han bara flyttat fram tiden de ska vara tända, inte förlängt, därför släcktes dem lite tidigt. Då tänkte jag att jag inte såg någon direkt anledning att ha timers på lampor som är så pass tillgängliga. Om man kanske bodde i ett stort hus med en massa rum så kanske man vill ha timers på lamporna så man slipper springa runt och släcka och tända. Men jag själv skulle nog aldrig ha någon så länge jag bor i lägenhet. Eller..? Då slog det mig! Jag har sagt till Johan att vi ska byta till svagare ljus i våra sänglampor, eftersom de lyser mer än taklampan. Då är det ju klockrent om dessa skulle tändas av sig själva runt 8-9 på morgonen! Detta i samband med en väckarklocka borde nog kunna fungera. Gör det inte det, så får jag ju min "mardröms"-klocka om någon dag, och då måste det bara fungera. Annars får jag söka professionell hjälp!

Imorgon klockan 8 tänds lamporna..kommer det hjälpa? :D

Önskelista

Jag och Johan diskuterade julklappar här om dagen. Han vill helst inte att jag säger rakt ut att vad jag vill ha i julklapp, utan han vill lista ut det själv så jag verkligen inte har en aning om vad det blir. Och det är ju gulligt, men ibland kan det vara lite riskabelt. Man vill ju inte vara en kärring och byta de man fått, det skulle jag aldrig göra. Jag frågar Johan någon gång och sen vad han önskar sig, han minns ju aldrig själv vad han säger. Det tycker jag känns mer säkert. Jag testade Johan och frågade vilken plattång det var jag önskade mig. "Jomen det var väl en sån där iCurl?", säger han då. Nej! Nej! Nej! Visst, jag har pratat om iCurl, men jag har inte sagt något direkt positivt om den. Det är mer att jag inte ser poängen med att sätta dit plastgrejer och kalla plattången för något annat än vad det är. Det ger ju intrycket att den klarar av det andra plattänger inte gör, vilket inte stämmer.

Så, om nu Johan skulle gå in på min blogg för att se vad jag önskar mig så skriver jag ut här vilka två plattänger jag vill ha. Jag vill så klart inte ha båda, men jag skulle vara nöjd med vilken som helst av dem. Den ena är den andras uppföljare, så självklart är en lite dyrare. Men jag vet inte riktigt om lasergrejen är värd en extra hundring när tängerna redan är rätt dyra. Jag fattar inte riktigt vad det ska vara bra för. Får läsa på mer om det sen!


GA.MA CP3 Ceramic Nano Tourmaline...


...och uppföljaren GA.MA CP3 Tourmaline Laser-Ion