Järnvärde och GMO

Det började kännas bättre med tröttheten men så kommer den där förbannade mensen igen och förstör. Det är ett effektivt sätt att få ner järnvärdet på och att jag tar tillskott och dricker blutsaft är ett väldigt långsamt sätt att få upp det på. Jag jobbar lite i motvind med andra ord. Fast jag vet fortfarande inte varför jag bara får så här jättelågt järnvärde ibland. Min kost ser ju alltid likadan ut, så jag tycker att om det ska vara jättelågt så ska det vara jättelågt jämt, men så är det inte. Minns inte riktigt om det var något speciellt då den här perioden började, men just nu kan jag känna av ett väldigt milt förstadie till en förkylning. Tveksamt om det beror på det dock, då jag inte kan minnas några såna känningar de senaste veckorna.
 
Hur som helst så ska jag nu först och främst ser på lite serier, och sen är det dags att sammanfatta några intressanta punkter gällande GMOs (genetiskt modifierade organismer) inom livsmedel. Känns ju som ett hett ämne, men jag är relativt obrydd gällande mat. Vet inte riktigt varför. Vi ska ha någon form av skådespel och jag ska spela att vara för GMOs inom livsmedel. Vet inte ens så här inledningsvis om jag är för eller emot, så det är ju skönt. Vore ju jobbigt att måste gå emot det man tror på och försöka sälja en åsikt man inte har. Det hela ska redovisas i en paneldebatt. En stage:ad sådan med manus som vi ska skriva innan. Lite knepig uppgift, men ja. Det ska göras.

1life

Då var det dags igen! Jag och Johan var på 1life ikväll och tecknade medlemskap. Vi har tränat i perioder tidigare och för mig har perioderna rört sig om 3-6 månader. Sist jag tränade på riktigt var nog fyra år sen. Efter det har jag väl haft några kortare infall på en vecka här och där eller ett pass här och där. Inget att nämna egentligen. Hur som helst är mitt mål med träningen att kunna springa 5 km. Visste vore det väl härligt att orka en mil, men det är inget jag tänker på nu då jag är tyngre än någonsin och inte tränat på så länge. Jag tänkte börja med ett Body Balance-pass på torsdag för att se om det är något för mig. Siktar på att träna 1-2 gånger per vecka så här inledningsvis.
 
 
 
Nu ska jag sätta mig och läsa lite övergripande om genkloning och sen friska upp minnet om PCR. Vi har labvecka nästa vecka och imorgon är det genomgång inför den. Jag hade tänkt åka till skolan idag, men jag klarar inte riktigt av att lämna hundarna i hundgården än. Är så extremt orolig av mig då det kommer till hundarna och jag inbillar mig skräckscenarion om de är hemma ensamma. Sen hjälper det inte att de skäller så fruktansvärt mycket i hundgården. Jag tror inte grannarna tycker det är så där jättebehagligt. Imorgon har jag bara föreläsning på förmiddagen så då får de vara hemma själva, fast inomhus. Då ligger de bara och sover.

Födelsedagen 2014

Jäklar, vilken härlig helg jag har haft! Intensiv, men riktigt lyckad och rolig. Jag, Johan och min systerdotter Linnéa fyllde år i fredags och eftersom det var Johans 30-årsdag så blev det lite extra firande. På fredagen så var vi traditionsenligt hemma hos Linnéa och fikade. Sedan hade vi Johans familj här hemma hos oss och hans lillasyster Lena och hennes pojkvän lagade trerätters åt oss. Riktigt lyxigt. På kvällen så avslöjades det för Johan att han skulle vara en greve som firar sin 70-årsdag. Han blev oväntat nervös så jag lät honom veta att det inte rörde sig om någon teateruppsättning som han skulle spela huvudrollen i. Ville dock inte säga för mycket.
 
På lördagen började vi med att spela ishockey! Eller ja, jag var med på skridskor och plogade undan snön med ett målbur. Jag har inte haft mina skridskor på mig på fem år och tydligen har mina fötter blivit större. Kan även hända att skridskorna hinner stelna ihop rätt bra på fem år. Det var hur som helst inte särskilt skönt, så efter att jag som planerat lämnat planen en sväng för att fixa inför festen så agerade jag fotograf istället. 
 
Sedan var det mest bara hem för att duscha och göra sig klar inför festen. Jag var grevinnan. Kvällen blev verkligen rolig! Mycket hänger ju på att folk bjuder på sig själva, och det visste jag ju visserligen redan att de flesta skulle göra. Det visade sig sedan att oväntat många gjorde det. Trodde nästan att folk bråkade på riktigt ibland, haha. Ska dock inte avslöja allt förmycket om mordgåtan om det skulle vara så att någon som läser det här vill beställa den. Hade även lite svårt att hitta någon bild att lägga upp här. Vill ju inte lägga upp bilder på alla eftersom den här bloggen, till skillnad från mina Facebookbilder, är för lättillgänglig allmänbeskådan. Ett säkert kort är ju att helt enkelt hålla mig till bilder på mig själv. Problemet är bara att det sällan finns bilder på mig eftersom det i regel är jag som fotar. Bilden jag lägger upp tog Johan när han frågade om inställningar på kameran. Jag var alltså inte det minsta beredd och ser mest sur och tjock ut. Haha. Men ja, det är något!
 
 
Nu idag så har jag haft mina systersöner Vilmer, Vincent och Viggo här och även deras pappa samt ett par kompisar och deras två barn. Fullt hus igen! Det behövs då betydligt fler bjudningar om vi ska ha någon som helst chans att äta upp all mat och tårta som blev över från festen.
 
Imorgon så börjar nästa kurs. Molekylärbiologisk metodik! Kollade nyss på schemat och tur nog var det inget som jag behöver gå igenom inför imorgon. Jag har inte ägnat skolarbete ens en sekund nu under helgen. Visste knappt vad kursen hette tills för några minuter sen, hehe. Något som också händer imorgon är att jag och Johan ska köpa träningskort. Mitt kort är hans födelsedagspresent till mig. Det känns kul!