Fönsterlampor

Det gick bra på Arbetsförmedlingen, och nu slipper jag det hela. Känns skönt. Skickade in det sista till Försäkringskassan samt intyg till CSN att jag avslutat "Jobbgaranti"-grejen på AMS. På biblioteket lämnade jag igen lite böcker som jag haft ett tag, man får nämligen låna om dem två-tre gånger. Nästa gång jag lånar böcker för roligt så ska jag inte ta så många, jag hinner ju inte läsa igenom alla. "Hjärnan" blev i princip helt orörd ;) Jag lånade iaf den enda boken som jag hittat från kurslitteraturlistan till Arbetsskador, så när det behagar så är jag lite redo iaf.

Johan kom hem tidigare från jobbet idag, så efter att vi ätit middag så for vi iväg på en liten lamp-ride. BOOM, Hörnells Möbler, EM och slutligen Elkedjan besökte vi. Innan Elkedjan så hade vi ett hum om vilka lampor vi ville ha (dem hade liknande sortiment), men väl på Elkedjan hittade vi två favoriter som vi inte sett någon annanstans. Jag kände att båda passade perfekt, Johan var lite mer åt den ena. Problemet med den var att den nog egentligen var lite för liten (vi har stora fönster), även om den var snygg så kunde man inte bortse från det, så det blev andra.

Håkan ringde när vi var på EM, och vi bestämde att träffas senare. När vi kom hem och parkerade så inser jag vad vi inte tänkt på. Dessa bebis-kontakter som alla jäkla fönsterlampor kommer med. Vi har inte ett enda sådant uttag i hela lägenheten. Så vi gick upp och googlade på hjälp, och insåg att det blev till att koppla om själva. Johan ringde Håkan, och han sa att han kunde hjälpa till. Han jobbar ju på elektronikbutik och läser till elektriker, så det kändes säkert!
Aneta BAS - 349 kr/st
(sätter upp dem imorgon och tar bild, det är lite
väl sent att börja borra och plugga nu)

Måndag eftermiddag

Nu ska jag ge mig iväg på Arbetsförmedlingen och biblioteket. Jag ska till Arbetsförmedligen för att dem ska få skriva under den där Försäkringskassa/a-kassa-grejen och sen ska jag gå ur "Jobbgaranti för ungdomar". Jag ska istället ha mitt studiebidrag, som inte går att kombinera på andra bidrag. Studiebidraget för att studera på 75% är 2000 kr per månad, och det är faktiskt MER än vad jag får i a-kassa/blahablaha-stöd, samt att jag slipper vara skyldig att höra av mig till Arbetsförmedligen varannan vecka för att säga att jag sökt 20 jobb och att få tag i någon av deras underskrifter för att kunna skicka in ett papper i månaden så jag får pengar.

I eftermiddag ska jag och Johan fara och kolla på lampor, och eventuellt också ett duschdraperi. Vårat har gått sönder, och jag vill egentligen ha ett tjock genomskinligt med något tryck på. Får se vad vi hittar! Nu innan jag gick och duscha så körde jag en tränings-DVD. Det måste vara det tråkigaste jag någonsin gjort i träningsväg...

Två väldigt olika kurser

Vilken skillnad det är på kurs och kurs. Nu är ju Livets Molekyler en 15 hp-kurs medan Arbetsskador är på 7,5 hp, men ändå tycker jag att det borde kännas lika bra uppstrukturerat. Arbetsskador kontaktade inte kursdeltagarna förän i fredags, och då sa dem bara i princip att man skulle bekräfta att man vill vara med. Kurslitteratur och arbetsuppgifter kommer att komma...vilket visserligen är bra. Men jag hade hoppats på att få en arbetsuppgift idag när kursstarten är. Men dem tyckte inte det gjorde något att det drog ut på tiden, eftersom kursen är liten och går långsamt. Det tycker inte jag spelar någon roll. Ska kursen börja idag så ska den!