You better shape up

Jag förstår verkligen inte hur vissa orkar vara så väldigt negativa hela tiden. Eller okej, inte hela tiden..men oftast. Jag började fundera på hur jag skulle göra om jag ville hitta på något med någon. Då skulle jag nog ringa och fråga om någon vill hitta på något (det blir mycket "någon" och "något" nu, men det är för att det är många som gör så här, inte bara några få). Det jag däremot inte skulle göra är att skriva på Facebook att jag nog ska sitta och stirra in i väggen hela dagen. Hur lockande är det liksom? "Men wow! Emilie ska sitta och glo in i väggen! Jag bara MÅSTE fara dit!".. Nä, så går det nog inte till..som dom säger på Systemet.

Det här "försöka-få-folk-att-vilja-umgås-med-en-av-medlidande"-tänket är ju inte något särskilt nytt. Jag minns när man började hänga på Lunarstorm som 13-åring. Då haglade idiotiska tänkta konversationsstartare som "Jag har tråkigt" på Klotterplanket (eller vad det nu hette). Det är ju bara att vända på situationen. Skulle jag bli peppad på att umgås med någon som skrev så där? Sluta vara så förbannat negativa! Visst kan jag tänka såna där saker också, men jag förpestar inte andras tillvaro genom att skriva ut det på Facebook. Om jag nu vill hitta på något så underlättar det ju om jag inte får folk att undvika mig genom att sprida min negativitet bland i princip alla jag känner (d.v.s. på Facebook).

Fast.. Jag kanske har fel. Det finns kanske vissa där ute som är besatt av att rädda och hjälpa folk och därför kanske bli jättesugen på att träffa någon som skrivit "Man kanske ska hitta på något med någon.... Fast det är klart....ingen vill ju någonsin träffa mig.........". I så fall har ni det ni gör på min Facebooksida.

Jag avslutar med att säga att vissa personer som har den här jargongen är människor som jag tycker om och som jag räknar som mina vänner. Det är alltså inget fel på dom annat än jag kan tycka att dom har lite fel approach alternativt bara söker medömkan.

Onsdag

Nu ska jag snart gå ut med Aisy för sista pinkningen ikväll. Det har varit en rätt konstig dag eftersom jag lyckades somna på soffan i eftermiddags. Sov kanske 1,5 timme, men det räcker för att det ska kännas dumt. Nu tycker jag det känns som torsdag, och därmed fredag imorgon..men så är ligger det inte riktigt till.

Johan kom inte hem ikväll, utan han sover på någon slag inkvartering uppe i närheten där han jobbar. Han var nämligen till Umeå med jobbet för att fira ett par 60-åringar genom att äta middag och spela curling. Jag har testat curling förut, och tycker det är riktigt roligt så jag hoppades på att han också skulle gilla det. Han var lite nervös innan och trodde att han skulle slå sig, men det hade gått bra och han var peppad på att spela igen! Hans familj mötte ju min i Laserspel, så nästa möte kanske får bli på curlingisen? ;)

Men, som sagt.. Ut med Pooie! Sen blir det Scrubs och eventuellt en liten godis. Tror jag har 100 kcal eller liknande att spela med. Jag var nervös när min nivå sänktes från 1442 kcal/dag till 1312 kcal/dag när jag startade om för nästa mål, men det är helt okej. Inte går det någon nöd på mig! Men jag måste däremot försöka äta mindre godis.. Eller mindre, och mindre. Jag äter väldigt lite godis, men det är kanske lite väl ofta. Även om jag inte går upp i vikt så är det ju inte bra att svaja blodsockret allt för mycket. Tänkt vad lätt det hade varit om det bara var antal kilogram som räknades! Alltså att det kvittar hur, men så länge du går ner i vikt eller är smal så är du hälsosam. Men ja.. Det är ju absolut inte hela historien. Aja, men som sagt.. A-Dawg needs to hit da hood! Laters!

Dåligt väder på sista april

Det var ju surt.. Jag har kikat på hur vädret ska se ut på fredagen under veckan (ibland ändrar dom sig när prognosen blir säkrare närmare den aktuella dagen) men det verkar inte förändras så mycket. Det kommer att regna och vara kallt. Tidigt på morgonen kan det t.o.m. vara snöblandat regn... Men jag tänker ändå fortsätta att hoppas tills det blir fredag förmiddag. Prognoser har ändras tidigare och det kan göra det igen!


Väder från www.yr.no