Sista tentan för termin 3

Usch. Idag är det tenta. Har väldigt svårt att tro att jag skulle klara av den här tentan, så det känns nog på ett vis bättre för mig än vad det gör för vissa andra. Är man hyfsat påläst och har jobbat på bra så förstår jag att man blir väldigt nervös inför att inte klara tentan. Hur jäkla mycket ska man behöva kämpa, o.s.v. Men i min situation där jag är nu där jag inte tror att jag klarar tentan eftersom jag inte ägnat den ens en bråkdel av tiden den kräver så känns det hyfsat lugnt ändå. Förstår ni hur jag menar? För mig är det inte hela världen om jag får underkänt och måste studera mer inför omtentan. Jag har hur många högre snäpp än det här som helst att dra i.
 
Vad har jag för dålig ursäkt den här gången då? Ja, jullovet och fördjupningsarbetet. Tappade all uppfattning om allt under jullovet och jag tycker det är dumt upplagt att man ska ha slutet på höstterminen i januari. Sen har jag alltid sån ångest inför muntliga redovisningar så är en sån på gång så kan jag inte fokusera på något annat. Utöver de ursäkterna så är järnbristen samt min normala lathet en stor faktor. Sammanfattingsvis har tentan fått ungefär noll uppmärksamhet från min sida. Jag tycker oavsett hur det går att det är skönt att göra bort en tenta, och särskilt den här. Tentan i Sjukdomslära och genetik som avslutar termin 3.
 
Fördjupningsarbetet gick då bra. Fick den här feedbacken..
 
"Du gjorde en jättebra presentation, du talar högt och tydligt (dock lite skrovlig röst). Du berättar utifrån stödord. Du är närvarande i presentationen och vågar bjuda på lite humor - jättebra. Du pratade och tittade på åhörarna, det är bra. Du sa själv att du var nervös, men det behöver du inte vara för du klarar detta på ett bra sätt!
Din presentation hade bra kontrast och bra bilder. Det var smart att börja med QRTS kurvan. Din presentation stämde inte riktigt med dispositionen av "ditt tal", det hade kanske blivit ännu bättre om du hade sett över strukturen lite mer"
 
Även om jag kan tycka att min något skrovliga röst inte går under konstruktiv kritik (särskilt då jag ändå tydligen hördes klart och tydligt) så är jag nöjd med omdömet. Det är dock felaktigt att jag berättar utifrån stödord. Jag freestyle:ade helt, skämten kom in the moment och det var därför mitt tal inte helt följde presentationen. 

Kommentera här: