Stelröv

Jag bloggar verkligen inte särskilt mycket nu för tiden. Men jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt och kommer fortsätta! Jag har jobbat i ungefär en månad nu, eller mer en och en halv. När det har gått lite längre tid så kommer jag säkert inte vara så dödstrött när jag väl är hemma. Jag tycker bara att jag jobbar, sover och äter just nu. Men missförstå mig inte, jag är supernöjd över att ha ett jobb som trivs med! Men efter att ha varit en soffpotatis i ett år så tar det en stund innan man kommer igång. På tal om soffpotatis. Taxiyrket är ju ganska stillasittande även om man halvlyfter en och annan pensionär ibland och en hel del bagage så sitter man mest stilla. Idag när vi pratade om "arbetsskador" (det är ingen som egentligen har någon, men jag kallar det för det ändå) så nämnde jag att jag får lite ont i högra skuldran efter ett längre pass med bilen jag kör just nu. Den är nämligen den enda bilen som har en manuell växellåda. Jag trodde aldrig att man kunde få ont av att växla. Det låter nästan lite tragiskt för vissa kan jag tänka mig. Men grejen är att privatpersoner som kör "mycket bil" är ofta dom som pendlar med bil till jobbet och då kör man ju oftast på en landsväg eller E4an och det blir inte så mycket växlande. Jag kör 8-10 timmar om dagen och det är övervägande stadskörning och jag tror inte jag har samma växel nå många minuter i stöten.

Hur som helst! Det jag skulle komma till var att jag fick tips på stretchövningar som jag ska försöka göra varje kväll då jag jobbat. Kanske annars också för att få in rutinen! Jag ska först och främst stretcha musculus gluteus maximus (röven, alltså) eftersom jag som sagt sitter mycket. Sen även framsida lår upp mot bäckenet..där känns det helt ihopdraget vissa gånger. Typ där musklerna på lårets framsida har sitt översta fäste. Sen blir det så klart även skuldrorna eftersom det är där jag börjar märka av problem. Jag ska självklart börja träna igen också..snart.. Men jag har som ingen motivation, jag vet inte riktigt vad det sitter i. Och jag vill inte slänga pengar på ett gymkort förrän jag får upp lite gnista! När jag börjar komma igång med utelöpningen (som är gratis) så ska jag fundera på gymkortet.

Nu ska jag gå och lägga mig! Johan for till Giltjaur i måndags så jag har haft flera dagar på mig att städa (han städade ungefär hälften innan han for). Självklart har jag skjutit på allt till idag. Men jag fick tummen ur och har i alla fall stökat lite och vikt in alla kläder samt dammtorkat det värsta. Efter att jag har diskat och gått ut med soporna så är jag nöjd! Johan kommer hem imorgon vid middagstid. God natt på er!

Kommentera här: