Det man inte har i GPSen får man ha i skallen

Natten har verkligen flytit på riktigt bra! Jag tror inte jag ringt och frågat växeln något en enda gång. Annars brukar jag ofta inleda samtalen med "Hej! Det är Emilie igen..", så ni kan förstå att jag ringer ganska ofta. Oftast är det vägbeskrivning jag behöver eller så undrar jag något gällande körordern. Tur att dom är så snälla och hjälpsamma. Om dom tycker att jag är asdryg så gör dom ett fantastiskt bra jobb för att dölja det! Men.. Till saken så har jag inte ringt något alls vad jag minns. Kvällen har som sagt rullat på och det har inte hänt något särskilt.

Innan jag hämtar så kollar jag för det första självklart upp vart hämtstället är men om jag har tid så kollar jag även vart jag ska lämna (om jag inte redan vet vars det ligger). Även om kunden oftast vet var den ska så gillar jag att veta. Jag skulle hur som helst hämta en kund och jag visste var hämtadressen var, så jag kollade upp lämnadressen istället. Sen for jag upp på hämtstället. Där blev jag fundersam om jag stod rätt eftersom han inte stod ute så jag började knövla runt lite. När han väl kom så körde jag den vanliga rutinen och när vi var på väg så tänkte jag planera upp rutten i huvudet. Men då inser jag att jag glömt vars gatan låg. Jag drar iväg en gissning och säger "Till Hörnett var det va?" och han svarar "Nja, typ. Sund!". Sund är väldigt nära Hörnett men jag kopplade ändå inte vart i Sund. Efter kanske 2-3 minuter så faller kronan ner. När vi kommer fram till Sund och jag svänger in på gatan så säger han "Svängde du för att du ser vägen på GPS eller ur minnet?" jag svarar självsäkert "Minnet. Jag har ingen GPS.". Då blev han himla imponerad eftersom jag tidigare sagt att jag bara jobbat en månad. Då var jag lite ful och sa inte att minnet jag tog det ur var ett jag skapade för 15 minuter sen när jag enkomt kollade på kartan och att jag redan hunnit glömma det en gång ;D

De flesta tror att GPS är standardutrustning för taxibilar men det är det verkligen inte. Jag har kört fyra olika bilar hittills och ingen av dom har. Tror jag vet av två bilar som har GPS, resten är nog utan. Det jag använder mig av, som ni ser på bilden, är en vanlig stadskarta. När det kommer till ställen utanför stan så kan faktiskt GPS vara bra att ha. När jag får min nya telefon så kommer jag mest troligt använda den de enstaka tillfällen jag ska ut i skogen och söka adresser. Annars så tror jag det stjälper mer än hjälper att hålla på knappa in alla stadadresser. Då kommer jag nog aldrig lära mig gatorna, så det är lika bra att vara utan oftast.


Kommentera här: